Ravintola Jason valittiin suomen 50 parasta ravintolaa -listauksen neljänneksi

Uutena ravintolana viiden kärkeen nousi Jason sijalle neljä. Ravintola aloitti toimintansa vasta viime vuonna ja pokkasi heti paras tulokas -palkinnon. Jason mainittiin myös arvostetun Monoclen huhtikuun numerossa.

Jason on Michelin-palkitun Jari Vesivalon ensimmäinen oma ravintola. Tarkoituksena oli luoda ravintola, jossa on mukava istua ja nauttia hyvästä ruoasta ”good dining-hengessä”. 

Sopiva noin 60-paikkainen tila ravintolalle löytyi Yrjönkadulta Trevianin hallinnoimasta jugend-kiinteistöstä. Tila, joka aikoinaan toimi myös työmaaruokalana, vaati täydellisen remontin sekä saliin että keittiöön. Flockin tehtävä oli yhdessä Jasonin avainhenkilöiden kanssa suunnitella ravintola Jasonin konseptin mukainen brändi-ilme, tilat ja sisustus. 

Tila- ja sisustussuunnittelun tavoitteena oli luoda tyylikkään olohuoneen omaiset puitteet rentoon iltasyömiseen ja seurusteluun. Tila jakaantui luontevasti kolmeen eri toimintoon: kirjastobaari, jossa on viinivarastoksi muutettu kassakaappi. Keskellä on sali, jossa baaritiski ja suurin osa asiakaspaikoista sijaitsee. Tilan perällä on kabinetti, joka voidaan tarpeen tullen muuttaa yksityistilaisuuskäyttöön. 

”Baaritiski suunniteltiin niin kutusuvaksi, että sen ääressä voi myös ruokailla ja nauttia ravintolan tunnelmasta. Valaistus pidettiin tunnelmallisena ja lämpimänä. Kattoon suunniteltiin Jasonille omat verhovalaisimet, jotka tuovat tilaan pehmeyttä ja parantavat ravintolan akustiikkaa. Sävymaailma pidettiin yksinkertaisena ja rauhallisena. Tumma pähkinänsävyinen kalanruotoparketti tuo lisälämpöä ja pehmeyttä tilan sisustukseen,” kuvailee sisustusratkaisuja arkkitehti Anna Kyyhkynen.

Tutustu referenssiin
No items found.